Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

Tempat Makan Best di Bandung – Restoran wajib pergi di Bandung

Sorry artikel ni patut aku dah upload 5 bulan yang lalu tapi tak berkesempatan pulak nak cerita pasal Tempat Makan best di Bandung ni ( alasan hihihihi )

ok aku cerita apa pengalaman aku je la eh maybe ada banyak lagi restoran yang best di Bandung aka tempat makan best di Bandung yang aku tak tahu k.. kalau sudi leh la komen nanti next time leh kita cuba gak

First day aku tiba dah malam dah jadi terus tido je kat hotel, makan pagi lak kat hotel jadi skip terus makan tengah hari pada hari ke dua, kita orang ke Restoran Masakan sunda la semestinya…

first restoran SAMBARA – highly recomended!!

kat sini orang panggil Restoran tu Rumah Makan haha Rumah Makan Sambara gitu

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

kat sini layan diri tau, gi mintak je la lauk yang terhidang kat satu ruang memang macam2 naik pinau mata aku nengok sebab semua cam lain je dari sini jenuh jugak la satu satu aku tanya menda apa kat staff dia sib baik dia mahu layan hihihi…

ini lah menu yang kita orang order

Air apa ntah jus campo2 boleh lah hahaha tapi dapat teh free

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

ini lah menu makanan kita orang petang tu..

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

Memang marbeless memang sangat sedap la penuh rempah ratus yang diperap tak penah aku makan masakan cengini memang berbaloi Restoran Sambara di Bandung ni.

baiklah kita pergi satu persatu ini adalah tauhu goreng yang ada sambal yang sedap giler..

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

pic yang kat bawah ni lak adalah ikan gurame goreng, udang goreng & tempebacem . tempe tu  di salut oleh rempah-rempah sangat sedap. Gurame lak garing & biasa la ikan garing sedap le hihi.. udang tu hmm xyah amik pun xpe kat mesia pun melambak rugi je aku ni..

Restoran Best di Bandung

Menu aku seterusnya ialah Tumis Terung & Pepes ikan Mas tumis terung tu sedap gak terasa sampai sekarang rasa terung yang melt didalam mulut dengan rasa sambalnya… yum yum…

Restoran Best di Bandung
gambar dr google ok hehe x sempat snap sempat ngap  je ritu..

Pepes ikan mas lak ialah ikan yang di letak rempah-rempah dan beberapa resepi & di balut dalam daun pisang & di kukus tapi yang uniknya rasa sangat lembut memang wajib cuba yang ni tau memang unik rasa dia dlm tu ada ulam-ulam yang di balut jadi ikan tu rasa lain la.. tak tahu nk cakap hahaha… tapi awas maybe ade yang tak kena selera xsuka gak pepes ni sebab rasanya pelik sket.

seterusnya ialah Gepuk daging… hurmmm sedap gak ni.. daging tu lembut & juicy

Restoran Best di Bandung Tempat makan Best di Bandung

eh cerita lauk je kan .. jom makan ngan nasik la apa lagi ni dia nasik dlm bekas apa ni.. aha yang penting best la

Tempat makan Best di Bandung

ini lah menu penuh kat sini.. ni resit je tau time bayar kitaorg bagi je resit ni.. cuba teka bapa RM agaknya… hihihi sape betuk aku hadiah pepes ikan mas tapi bayar sendiri huhuhu…

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

semuanya dalam 120 ribu kot hahaha.. bleh beli honda sivik daaa… keh keh keh.. try convert duit mesia jadi bapa rm je pun dlm 30-40  kot

ok seterusnya.. Restoran  Best di Bandung ke-2

Restoran ke dua kita orang pergi ialah restoran Soto lak…. Soto Bapak ya.. eh soto pulak.. Bakso la.. sowi sowi.. aiyak.. camna Bakso leh jadi Soto lak… huhuhu

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

ini dia signboard kedai Bakso yang kitaorang pergi tu.. restoran “Bakso Enggal Malang ” alahai malang pulak namanya xpe la malang pun tapi bakso tu sedap & terasa originalitynya…

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

jangan lupa dah amik bakso ni amik skali benda-benda alah yang di goreng ni untuk cecah dlm sup bakso ni..

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

Sini pun layan diri gak tau.. pilih je ape korang nk ceduk pastu suh diaorg letak kuah sup je.. pastu order air kat tempat duduk

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

pilih.. jangan tak pilih.. murah murah..

Tempat Makan Best di Bandung - Restoran wajib pergi di Bandung

Inilah suasana di restoran Bakso ni.. Restoran Bakso Best di Bandung.. korang caya tak aku bayar dlm rm9 je tau.. untuk 2 orang makan..

baiklah cukup dulu untuk hari ni.. pasni aku sambung lagi restoran lain lak pada hari ke 3 aku di Bandung.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

3 Comment
nabila May 26, 2014
| |

wow nice smoked crab.. thank! next time pegi leh gi cuba

Zalee April 24, 2014
| |

Klau ada trip ke bdg lg try seafood dishes di HDL293 Jln Cilaki No. 36. Highly recommended. Popular menu Kepiting Asap (Smoked Crab). Sedap gilerrr.

mamaleen January 10, 2013
| |

Banyak info menarik dapat dijadikan tips utk kebandung nextweek. hehehehe....