Resepi SOS Coklat

Resepi SOS Coklat Mudah dan Jimat

Resepi SOS Coklat Mudah dan Jimat

Apa pulak minah ni merepek ni.. sos coklat? Ye Resepi SOS coklat. Sos Coklat ni korang leh letak dekat kek… aiskrim.. krim pada ice blended or apa-apa yang seumpamanya dan boleh jugak ditelan begitu sahaja..

Resepi SOS Coklat

 

 

 

 

 

Aku memang suka je pastu simpan dalam peti ais  pastu bila beli aiskrim aku letak ler alar-alar sundae chocolate gitu haha..

Ha yang bestnya resepi sos coklat ni tak payah pakai chocolate bar yang mahal-mahal just 4 barang simple yang leh beli kat kedai ah chong je.. 😀

Resepi SOS Coklat Mudah dan Jimat

Okey bahan-bahan untuk Resepi Sos Coklat

2 sudu serbuk koko

250 ml susu cair

100ml susu pekat

sedikit butter (dalam 1 sudu gitu je k)

sedikit vanilla

3 sudu golden syrup (optional)

Resepi SOS Coklat

 

 

 

 

 

 

 

Cara untuk membuat Resepi Sos Coklat ini adalah…….

1. Campurkan kedua-dua susu dan coklat dalam blender & blendkan sehigga sebati… bleh jugak pakai hand mixer atau guna penimbuk telur kalau rajin huhu….

Resepi SOS Coklat

 

 

 

 

 

 

2.Pindahkan bahan-bahan ke dalam periuk dan masak bersama butter pastu masuk sikit esen vanilla (jangan henti kacau nanti ia beketul-ketul)

Resepi SOS Coklat

 

 

 

 

 

3.Guna api sederhana kacau sampai pekat

Resepi SOS Coklat

 

 

 

 

 

4. Siap

 

3

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.