Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple ni memang simple hanya guna 3 benda utama

1.Crab stick 1 pek

2.Kulit Popia

3.Cheese (boleh pakai mozarela atau cheese keeping tu je)

4.Minyak untuk goring

5. Sdikit putih telur guna sebagai gam

Sebenarnya korang leh variasikan lagi inti ni dengan menambah sayuran atau bahan-bahan lain yang disukai

Okey cara-cara untuk buat Resepi Popia Crabstick Simple ni pun simple

  1. Buang plastic crabstick pastu gulung dalam kulit popia bersama cheese cara nak gulung sila tengok gambar step by step tu ye!
  2. Gulung dan gamkan kemas dengan sedikit telur kemudian boleh simpan dalam peti ais kalau tak nak makan lagi, bila nak makan barulah goreng sebab kita nak popia ni di makan panas-panas barulah terasa kecairan cheese tu dan kerangupannya hehe!
  3. Panaskan api biar betul2 panas barulah masukkan popia ye sebab kita letak tak lama kejap je kekuningan tu dah terus angkat nanti akan ade cheese terkeluar sikit-sikit kalau leh kita tak nak la cheese lari kuar haha!
  4. potong dan sedia di makan nyum nyum

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Hokey dah siap… senang kan.. dah tu sedap lak hehe

 

One Response

  1. Mahamahu May 16, 2016

Leave a Reply