Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple ni memang simple hanya guna 3 benda utama

1.Crab stick 1 pek

2.Kulit Popia

3.Cheese (boleh pakai mozarela atau cheese keeping tu je)

4.Minyak untuk goring

5. Sdikit putih telur guna sebagai gam

Sebenarnya korang leh variasikan lagi inti ni dengan menambah sayuran atau bahan-bahan lain yang disukai

Okey cara-cara untuk buat Resepi Popia Crabstick Simple ni pun simple

  1. Buang plastic crabstick pastu gulung dalam kulit popia bersama cheese cara nak gulung sila tengok gambar step by step tu ye!
  2. Gulung dan gamkan kemas dengan sedikit telur kemudian boleh simpan dalam peti ais kalau tak nak makan lagi, bila nak makan barulah goreng sebab kita nak popia ni di makan panas-panas barulah terasa kecairan cheese tu dan kerangupannya hehe!
  3. Panaskan api biar betul2 panas barulah masukkan popia ye sebab kita letak tak lama kejap je kekuningan tu dah terus angkat nanti akan ade cheese terkeluar sikit-sikit kalau leh kita tak nak la cheese lari kuar haha!
  4. potong dan sedia di makan nyum nyum

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Resepi Popia Crabstick Simple

Hokey dah siap… senang kan.. dah tu sedap lak hehe

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

1 Comment
Mahamahu May 16, 2016
| |

Penulis2 blog yang suka masak dan makan ni mesti nak join kelas memasak bersama chef profesional iaitu Dato Chef Ismail. Bukan setakat ilmu dapat lagi hadiah2... boleh terjah blog >> http://www.mahamahu.com/2016/05/nak-memasak-bersama-dato-chef-ismail.html