Resepi Pizza Telur Rendah Karbohidrat

Resepi Pizza Telur Rendah Karbohidrat

Resepi Pizza Telur Rendah Karbohidrat

Resepi Pizza Telur Rendah Karbohidrat

ha.. hari ni aku nak kongsi menu untuk Diet Atkins lagi.. yeah hari-hari diet Atkin punya menu.. sesapa yang tak diet Atkin pun leh cuba bagus apa kurang karbo..

Okeh kita terus ke Resepinya..

 

Bahan-Bahan

1 Biji Telur (0.6g carb)

2 sudu kecil daging rebus or grill (grill lagi best) (o carb)

1 sudu kecil isi sardin atau tuna (0.5g carb)

1 sudu kecil daun sup & daun bwg (0.5g carb)

1 sudu besar kobis (1g carb)

sedikit sos Peri Nandos (0.5g carb)

1/2 sudu kecil  butter (0 carb)

1/2 keping cheese (0.4g carb)

(ni anggaran je carb ke, maybe terlibih atau terkurang tapi selalunya aku letak lebih sebab xlah enjoy sgt kan… hehe)

TOTAL CARB : 3.5g carb

Cara-Caranya…

1. Pukul telur, campur semua barang kecuali cheese & butter

2. Panaskan Pan kecil (pan yang utk goreng sebijik telur tu) & cairkan butter

3. simbah adunan tu dlm pan, agak-agak masak belah bawah & alihkan

4. taburkan cheese chedale or mozarela…

5. Agak-agak dah masak leh la makan..nyum….

Ini dia ringkasan resepi… 😀

Resepi Pizza Telur Rendah Karbohidrat

 

Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

4

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
baby

memang terbaik….sesuai. tuk. sesape yg tngh diet….

Amy

Wah kreatif dan sedap nyer.. Terima kasih utk step by step process tue yea.. (^_^)

akak saya minta resepinya ya