epi Oreo Ball Simple dan Senang

Resepi Oreo Ball Atau Resepi Oreo Truffles yang sangat senang dan simple

Hari ni aku buat Resepi Oreo Truffles atau aku paggel Oreo Ball ahah tapi memang Resepi Oreo Truffles ni sangat Mudah dan Simple .. hanya guna 3 bahan je

Bahan bahan untuk buat Resepi Oreo Truffles ni ialah…

1 pek oreo
130g cream cheese ( separuh pek cream cheese tatura tu or agak-agak separuh cawan)
1 cawan coklat masakan (boleh jugak guna coklat putih or strawberry)

Cara – cara untuk buat resepi oreo ball simple ni …

1. first hancurkan dlu oreo ni.. boleh tumbuk atau blend je kejap dlm pengisar sampai halus
2. Biarkan cheese kat suhu bilik dan campurkan dalam oreo hancur tadi dan uli sampai sebati lau nk pakai sudu pun boleh kalau nak buat byk pakai mixer lagi senang dan cepat.
3. Bila dah jadi macam doh gitu bulat bulatkan dan simpan dlm peti sejuk 10-20min
4. Cairkan coklat secara double boiler kemudian celupkan oreo tadi dan sejukkan semula & bolehlah di hidangkan…. lau nak cun tabur sket coklat2 kaler2 or choc rice tapi x letak pun xpe haha rasa sedap jugak

Ha.. senangkan… senang sedap dan mudah. Bleh la dihidangkan pada tetamu masa raya or leh buatkan pada anak-anak yg suka coklat…

** Oreo Truffles ni kena simpan dlm peti sejuk sebab ada cheese tak tahan lama dibiarkan kat luar, jadi sebelum dihidang sebaiknya keluarkan lebih kurang 5 minit gitu sebelum makan supaya struktur inti coklat ni jadi lembut & yummy!

resipi oreo truffles
Resipi Oreo Truffles yang sangat mudah

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.