resipi masak lemak cili api daging salai

Resepi Masak Lemak Cili Api Daging Salai

Hari ni fieza nak kongsi resepi masak lemak cili api daging salai.

Masak Lemak Daging Salai

Bahan-Bahan yang diperlukan

Daging 1/2 Kilo
10 Biji Bawang Merah-kisar
1 Inci Kunyit Hidup-kisar
1/2 inci Lengkuas-kisar
10 Biji cili padi-kisar
1/2 Biji santan
2 keping asam gelugor
1 batang serai – di ketuk
1 biji Terung
Sedikit stok ikan bilis

Masak Lemak Daging Salai

Masak Lemak Daging Salai

Cara-cara Memasak Masak Lemak Cili Api Daging Salai

1. Rebus daging hingga empuk , potong kecil dan panggang di atas api

2.Tumiskan bahan kisar hingga naik bau, masukkan santan dan bahan2 lain dan biar mendidih tambahkan bahan perasa & siap

~Selamat Mencuba~

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

2 Comment
Addaf August 26, 2016
| |

Thanks for the recipe.. smoga allah permudahkan sgala sgala urusan kita dunia & akhirat.. Aamiin3x yarabbal'alaamiin..

Hasmah Bidin December 19, 2012
| |

Terima kasih kongsi resepi Insyaallah saya akan cuba .Saya doakan anda mendapat rahmat dan keberkatan dari Allah Amin.