Resepi Lassy Trifle Manga

Resepi Lassy Trifle Oleh Chef Kamarul

Resepi Lassy Trifle Oleh Chef Kamarul

Resepi Terkahir oleh Chef Kamarul dalam Demo Masakan pada Bengkel Aura Wanita bersama Aman Palestin yang lalu ialah pencuci mulut yang dinamakan Lassy Trifle. Resepi ni tak diberikan tetapi sebagai menu tambahan je, jadi aku salin apa yang patut je, sorry kalau silap salah

Berikut adalah bahan bahannya.. biasalah bab pencuci mulut ni korang boleh upgrade atau customize ikut selera masing-masing boleh gantikan mangga yang digunakan kepada strawberry atau anggur dan sebagainya ikut cita rasa masing-masing.

Resepi Lassy Trifle Manga

Bahan Bahan Resepi Lassy Trifle ialah :

1 Botol medium Yogurt Nestle ( Asli )

Susu Segar atau full cream milk Dutch Lady

gula secukup rasa

Buah mangga mengikut kesukaan

Sedikit daun pudina

Cheese tiub ( separuh tiub)- Cheese ni selalu orang guna untuk buat dressing & cheese cake

Honey

Sponge Cake ( Potong Dadu)

 

Cara-Cara Menyediakan Lassy Trifle :

Resepi Lassy Trifle Manga

1. Cedukkan separuh cup yogurt nestle ke dalam blander

Resepi Lassy Trifle MangaResepi Lassy Trifle Manga

2. Masukkan susu, mangga, gula & sedikit daun pudina & blend kemudian rasa jika masam leh tambahkan sedikit gula lagi.

3. Di dalam mangkuk berasingan sediakan -habiskan baki yogurt tadi bersama separuh tiub cheese dan sedikit madu dan gaul sebati – boleh guna pemukul agar cheese tu mudah sebati bersama yogurt

Resepi Lassy Trifle Manga

Resepi Lassy Trifle Manga

Resepi Lassy Trifle Manga

4. Kemudian sediakan Kek Span- potong dadu dan masukkan ke dalam cup.

Resepi Lassy Trifle MangaResepi Lassy Trifle Manga

5.Akhir sekali tuangkan kedua-dua bahan tadi berselang seli dan masukkan buah mangga segar dan sedia untuk di makan…

sangat sedap.. memang tak boleh lupa la rasanya.. isyallah nanti aku dah try aku update lagi hasil dari aku lak hihihi tahun bila belom tentu lagi rrr.. tungguuu hahaha..

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.