Menu Diet Atkin- Resepi Rendah Karbohidrat

RESEPI CHEESE CAKE RENDAH KARBOHIDRAT

RESEPI CHEESE CAKE RENDAH KARBOHIDRAT

Menu Diet Atkin- Resepi Rendah Karbohidrat

Bahan-Bahan:

250g Cream Cheese Philadelphia (10.3g carb)

Whipping Cream Anchor 100ml (3.1g carb)

17 tablet palsweet (1.02g carb)

3 biji telur ( asingkan putih & Kuning)

sedikit esen vanila

1 sudu besar jus lemon/limau kasturi (1g carb)

** Disebabkan cheese Cake ni xde tapak (selalu orang pakai biskut meri or oreo sebagai tapak) jadi aku letak dalam cup kecil2 senang nak kira sebagai satu hidangan

Cara-cara membuat Cheesecake rendah Karbo ni ialah..

1. Putar Cream cheese + gula 16 tablet atau sesedap rasa kalau korang guna yang jenis pasir tu pastu masukkan telur satu per satu, esen vanila & jus lemon. Putar dengan kelajuan sederhana.

2.Dalam bekas lain putar telur putih hingga berbuih2 (patut jadi ketal tapu ntah la nape aku tak jadi pun huhu…)

3.Campurkan kedua-dua adunan & kacau sebati & masuk dalam bekas & bakar pada suhu 150 selama +- 55 minit.

** Cara bakar bukan macam biasa tau, masukkan air dalam dulang (macam double boiler) pastu baru lak dulang kek.

Ohya total carb untuk 1 cup ni ialah 2.6g sahaja… hihi.. boleh la makan sehari 1 or 2 cup huhu… tak la sedap sangat macam secret recipe tu tapi ok la dari xde.. dah giant sangat nak cheese cake.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.