Resepi Cake Pop

Resepi Cake Pop

Resepi Cake Pop

Saja aku nak salin resepi je kat sini, aku sendiri pun belum cuba lagi nanti bila dah cuba bolehlah aku uploadkan cara aku plak hehe.. anyway ini resepi yang aku dapat melalui youtube.

Bahan-Bahan

  • Kek Span atau Kek Coklat
  • Jem kesukaan – strawberry, peach dsb lah..
  • Lolipop Stick
  • Coklat Masakan & Coklat Putih
  • Gula warna-warni

Cara:

1.Hancurkan span kek dengan tangan or mixer, masukkan jem atau coklat atau mentega kacang ini hanya untuk melekatkan kek menjadi doh.

2.Ulikan kek dan jem menjadi doh dan bentukkan bulat-bulat seperti lolipop

3.Kemudian sejukkan ke dalam freeze lebih kurang 30-60 minit

4.Cairkan coklat masakan secara double boiler atau masukkan ke dalam microwave.

5.Celupakan lolipop stick ke dalam coklat & cucuk pada kek semuanya & biarkan beku dalam 30 minit

6.Mulalah celup ke semua kek ke dalam coklat masakan kemudian hias dengan gula-gula warna kemudian cucukkan pada foam & sejukkan semula

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.