Resepi Biskut Cornflakes Rangup

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

Hari ni aku nak citer pasal Resepi Biskut Cornflakes yang Rangup dan sedap!

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

 

Baiklah kita terus ke bahan-bahan untuk membuat Resepi Biskut Cornflakes Rangup

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

 

Bahan-Bahan Resepi Biskut Cornflakes Rangup :

1 biji telur

1 sudu kecil esen vanila

2 cawan tepung naik sendiri

3/4 cawan gula aising

sekotak cornflakes +- 300g

250 Butter

gula hiasan

cawan kertas kecil

Cara-Cara menyediakan Resepi Biskut Cornflakes Rangup :

1. Ramaskan Cornflakes kasar-kasar je jangan halus sgt

 

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

Resepi Biskut Cornflakes Rangup2. Satukan Butter & Gula dan kacau guna senduk hingga sebati

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

3. Masukkan telur dan di ikuti esen vanila dan gaul rata

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

4. Kemudian masukkan tepung ..kemudian  cornfleks gaul rata lagi

Resepi Biskut Cornflakes RangupResepi Biskut Cornflakes Rangup

5. Ceduk 1 sudu kecil dan masukkan ke dalam cawan kertas kemudian taburkan gula hiasan dan bakar

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

6. Panaskan Oven pada suhu 150 darjah dan bakar 15-20 minit maka siaplah Resepi Biskut Cornflakes Rangup ni… memang dijamin sedap dan rangup!

Resepi Biskut Cornflakes Rangup

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

8 Comment
cahayaieman July 27, 2016
| |

nak makanlah

cahayaieman July 27, 2016
| |

[email protected];;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ha.ha.ha...............

aznie June 28, 2015
| |

Telur tu buang putih atau pakai semua?

nabila June 26, 2015
| |

xpun sy kacau rata je.. tujuan pukul sampai kembang untuk nak bagi adunan naik tapi bagi biskut ni xnaik pun xpe :D

wanatikah June 23, 2015
| |

Nak tanya...xpayah pukul mentga n gula smpai kmbang ke?

Suku bangsa sungai June 19, 2015
| |

Minta halal yeee....nmpk simple dn mudah serta sedap...

shahida March 22, 2015
| |

as salam..nak tanya cawan yang digunakan tu anggaran brp ml atau brp gram?