Resepi Biskut Chocolate Marble Peanut Butter

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

 

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter adalah resepi yang sangat simple & cepat nak buat k! khas untuk para pengemar peanut butter.

Yang paling best TAK PERLU BAKAR!

Okey kita terus kepada bahan-bahannya

1. Biskut Mary 200g – kisar halus

2. Suku Ketul Butter atau 70g – cairkan

3. 2 senduk kecil peanut butter atau 3/4 cawan

4. 200g Dark Chocolate

5. Sedikit White Chocolate

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

 

Cara buat Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter ialah :

1. Kisar halusBiskut Mary kemudian gaulkan bersama butter yang dicairkan

2. Masukkan Peanut butter & gaul lagi hingga sebati

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake) Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

3. Sediakan Loyang empat segi kemudian ratakan adunan biskut tadi di atas Loyang tu nipis -nipis je tau

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake) Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

4.Cairkan Chocolate dark & Choc putih secara berasingan.

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake) Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

5. Tuangkan Dark Chocolate pada Loyang tadi & ratakan

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

6. tuang pulak Chocolate putih untuk bentukan seperti marble & sejukkan dalam 2 jam++

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

7. keluarkan dari peti sejuk dan biarkan sebentar dalam 10 minit & potong bentuk 4 segi ( tujuan biarkan sebentar adalah supaya chocolate tak terlampau keras & boleh menyebabkan terpatah apabila kita memotongnya.)

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

8. Siap 😀

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

ni dia ringkasan

Resepi Biskut Coklat Marble Peanut Butter (No bake)

Resepi Asal di sini :

https://www.youtube.com/watch?v=GG581Dvf39w

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

9 Comment
nafisah April 24, 2018
| |

Maaf nak tanya.. kalo guna peanut butter yg dh ada coklat sekali boleh ke

Chemara June 9, 2017
| |

Klu guna biskut marrie biasa boleh x

Chemara May 29, 2017
| |

Ltak dlm peti tmpat beku o biasa

Missabc July 5, 2016
| |

Dah try buat , tapi tak jadi . ????????

Mohamad July 2, 2016
| |

Sis nie tak pecah ke?

Amamira June 28, 2016
| |

Kalau biar kt luar utk raya cair x