Pakaian Mengikut Musim dan Suhu

Pakaian Mengikut Musim dan Suhu

Pakaian Mengikut Musim dan Suhu

pakaian yang sesuai ketika musim sejuk, pakaian yang sesuai ketika musim luruh dan pakaian yang sesuai pada musim bunga.

Memandangkan Air Asia selalu mengadakan tiket murah ke luar negara, semakin ramai dari kita yang berpeluang melancong ke Luar Negara sekarang ni. Oleh itu, mesti ramai diantara kita yang tercari-cari pakaian yang sesuai ketika musim sejuk, pakaian yang sesuai ketika musim luruh dan pakaian yang sesuai pada musim bunga.

Negara kita ni tak payah pening-pening fikir nak pakai apa kan semuanya sama je sepanjang tahun, tapi kat negara luar tak macam tu, sesetengah negara macam korea dan Jepun mengalami 4 musim. Jadi pakaian pun berbeza-beza mengikut musim dan suhu bagi mengelakkan mati kesejukan hehe…

Berikut ialah jenis pakaian yang perlu mengikut suhu :

18°C-25°C : Sweater

10°C-17°C : LongJohn,Sweater,Winter Jacket

0°C-10°C : Woolen Long John,Sweater, Down Jacket, Glove, Hat, Socks

0°c and below :  Woolen Long John, Woolen Sweater, Down Jacket, Glove, Winter Pants, Cashmere Scarf, Hat, Sock

kat bawah ni pulak jadual suhu mengikut bulan di negara-negara yang sewaktu dengannya . Jadi bedasarkan guide kat atas sesuaikan dengan bulan pada Jadual di bawah.

Pakaian Yang sesuai Mengikut suhu dan Musim

 

Material pulak ialah

Wool : Musim sejuk

Polyster : Musim Luruh

Cotton : Musim Luruh

Down Feather : Musim Sejuk

 

 

hope membantu bagi korang yang tengah tecari-cari apa yang perlu dibeli jika ingin melancong ke Negara Berkenaan k!.

aku dapatkan maklumat ni di http://universaltraveller.net/category/travel-information/

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.