Menu Sarapan Pagi dan Menu Kanak-Kanak

Menu Sarapan Pagi – Menu untuk kanak-kanak dan orang dewasa

Hari ni aku nak kongsi satu resepi mudah untuk menu sarapan pagi yang simple tapi best. Menu ni sesuai untuk anak-anak korang yang susah nak makan sayur sebab sayur dihancurkan dan tak rasa lagi sayur tu… ok kita terus ke cara-caranya..

Menu sarapan ini ialah  ala-ala scrambled Egg tapi advance sket

Bahan-Bahan ( hidangan untuk 2-3 orang)

Menu Sarapan Pagi

1. 1 ketul sosej

2.3 biji telur

3. Suku biji bawang india ( bagi yang x suka bawang xyah letak sebab kekadang bwg ni bagi rasa yang kurang best)

4. Sedikit cili (pakai bell pepper baru best tapi hari ni aku letak cili kering je sikit)

5.Sayur ( ikut suka nak letak apa cthnya kubis,carrot or apa2 la.. kat sini aku letak bunga kubis je sebab tu je yang aku jumpa hari ni huhu..)

6.1 Sudu Mentega

7..Sedikit lada hitam & garam untuk perasa

semua bahan kat atas ini adalah perlu dicincang sesedap rasa kecuali telur ok

 

Cara-Cara Memasak Menu Sarapan Pagi ni…

1. Cincang sosej, bawang, cili & sayur

Menu Sarapan Pagi atau Menu Kanak-kanakMenu Sarapan Pagi atau Menu Kanak-kanak

2. Pecahkan telur, masukkan sedikit butter dlm telur, garam & lada hitam  & pukul guna garfu

3.Panaskan kuali, masukkan sedikit butter & masukkan semua bahan-bahan cincang & masak seketika, tak perlu lama sangat nanti abis layu semua bahan.

Menu Sarapan Pagi atau Menu Kanak-kanak

 

Menu Sarapan Pagi atau Menu Kanak-kanak

4. Kemudian Masukkan telur dan kacau cepat2 jangan sampai telur terlalu kering & tutupkan api.

Menu Sarapan Pagi atau Menu Kanak-kanak

 

 

Inilah rupanya…. Siap sudah…..

Boleh dimakan begitu sahaja or makan dengan roti….

Ini Menu untuk dhia…

Menu Sarapan Pagi dan Menu Kanak-KanakIni lak menu untuk Mama & Abah hihi..

Menu Sarapan Pagi dan Menu Kanak-Kanak

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.