Menu Diet Atkins Resepi Rendah Karbohidrat – Hari Ke 6

Menu Diet Atkins Resepi Rendah Karbohidrat

Sudah masuk hari ke enam, alhamdulillah aku still on track, xde cheat-cheat k… memang follow betul-betul sehari mesti ambil kurang dari 20g karbohidrat yes.. that its Atkin Diet.. pastu pada masa yang sama minum air sekurang-kurang 4L air ( pengiraan sebenar keperluan air ialah berat(kg) X 40 + 500ml)

Baiklah kita terus ke menu or resepi rendah karbohidrat aku hari ke-6 ni.. kalau menu simple aku takde la nak citer full resepi, kalau yang susah-susah tu aku pasti shared ok… mana tau ada orang nak follow ke nanti..

Menu Rendah karbohidrat aku..

Sarapan

Sarapan simple sangat, sebab hari cuti jadi aku bangun lewat just makan telur setengah masak 2 biji pastu letak black pepper, garam & 2 titik kicap. Tak lalu la nak makan kosong, kicap xleh letak banyak sebab tinggi carb jadi 2 titik pun cukup lah…

Menu Diet Atkins Resepi Rendah Karbohidrat

 

Total carb bagi makan tengah hari ni hanya kicap 2 titik tu je lah kot aku anggarkan 0.5g je lah sebab terlebih xpe jangan terkurang anggaran..

 

Menu Tengah Hari Rendah Karbohidrat

Tengah hari lak aku keluar makan kat luar , hubby nak makan mandy lamb, sementara diaorang makan nasik, aku makan lauk aje lah.. Sodap jugak.. hehe

Makan Lamb grill ngan sup yang lain-lain aku tak sentuh sebab takut diaorang letak gula.

Air lak aku order Teh Arab Tanpa gula…  jadi total carb bagi tengah hari ni dalam 4.0g carb untuk perasa pada lamb & bawang & carrot dalam sup. Carrot & bawang mempunyai karbohidrat yang tinggi tau.. jadi leh ambik dlam 2-3 hiris je sehari.

Menu Diet Atkins Resepi Rendah Karbohidrat

 

 

Menu Dinner Rendah Karbohidrat

Makan malam special sket la hari ni sebab dah pagi & tengah hari makan biasa je..

Ni dia item-item yang aku grill bersama dalam 1 pan, jadi rasa masing2 bercampur menjadi perasa yang best tak perlu letak  perasa-perasa lain… cuma letak black pepper seed + garam je sikit… nyum nyum

Udang 4 ekor (0 carb)

Lamb 3 inci (0 carb)

Sosej 1 1/2 biji (2.4g carb)

bawang beberapa hiris (0.5g carb)

Tomato Ceri 2 biji (1.0g carb)

Sawi 2 batang (1.0g carb)

Menu Diet Atkins Resepi Rendah Karbohidrat

 

Total Carb of the day ialah 12.0g carb.. hehe sangat cantik pengambilan carb aku hari ni…

bersedia untuk timbang berat pagi sok k!!

One Response

  1. azah October 22, 2015

Leave a Reply