Menu Diet Rendah Karbohidrat

Menu Diet Atkin Minggu ke Dua ~ Menu Diet Rendah Karbohidrat

Menu Diet Atkin Minggu ke Dua ~ Menu Diet Rendah Karbohidrat

Maaflah minggu ni aku tak dapat nak post entri setiap hari sebab aku sangat sibuk minggu ni tapi seperti dijanjikan aku tetap akan post sekurang-kurangnya seminggu sekali dan akan aku letak sekali jadual pemakanan aku dalam seminggu okey…

Berikut ialah jadual pemakanan aku minggu ke dua aku mengamalkan diet Atkin ni… minggu first aku lost 3kg, minggu ke-2 ni dah drop sikit la just 2kg je tapi kira ok la jugak lost 5kg in 2 week!! caiyok!! caiyok!!

Ini ialah menu makanan Rendah Kabohidrat aku

Menu Diet Rendah Karbohidrat

 

Tapi korang jangan ikut menu aku hari sabtu tu…huhuhu itu memang hancus dah jadi cheat day coz aku tak tahan pegi Seoul Garden.. niat asal aku nak makan grill je tapi tak tahan la diaorang makan macam2 ais krim la… macam2.. last last aku dicide nak wat cheat day la ari tu… hhuhhuhu KANTOI!! sebab tu kot berat aku turun sikit je minggu lepas haha…

Ini ialah antara pic makanan aku untuk minggu lepas…

ni ayam Steam.. macam aku dah makan last week nak detail leh ke entri aku  last week , aku dah kasik siap resepi lagi..

 

Menu Diet Rendah Karbohidrat

 

Ini sangat simple telur goreng cheese

Menu Diet Rendah Karbohidrat

 

Ini lah Daging Burger Homemade… sedap..Menu Diet Rendah Karbohidrat Menu Diet Rendah Karbohidrat

 

Ini lah lempeng Bioprotein + cheese.. huu boleh la ganti tepung, kalau kepingin sgt nak makan lempeng leh try ni.. Tepung Bioprotein ni leh beli kat Cosway.. tapi kalau ikutkan tak begitu digalakkan time induction ni.. nanti kalau dah masuk fasa 2-3-4 dah xde hal nak sental tiap-tiap ari pun..

Menu Diet Rendah Karbohidrat Menu Diet Rendah Karbohidrat

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

7 Comment
fiza October 8, 2015
| |

Salam...akak, seronok baca resepi diet atkin yg akak post nii..sy buat resepi2 yg akak share ni..alhamdulillah seminggu sy trun 2kg n ada laa cheat skit2..hehe...tqq akak! :D ;)

nuina October 30, 2014
| |

maf ye.saye nk tye je..telur tu bpe karbo die?bkn 0.6 ke?

reyzsaili March 31, 2014
| |

nk mtnk resepi dging berger

ummu November 6, 2013
| |

Salam, nak tanye kenape tepung tu xbagus sangat untuk induction. Carb die macam rendah je? o.1 g? saya tengah induction ni. Day 10. Sila beri tunjuk ajar. Baru ingat nak beli otw balek keje ni :)

chwilowki September 16, 2013
| |

Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!