Menu Diet Atkin – Hari Ke 2

Menu Diet Atkin – Hari Ke Dua

sori lambat update, xsempat nak update semalam jadi aku nak cerita sikit dikala hari ke-2 aku mangamalkan Diet Atkin.. bagi tang tak tahu apa itu Diet Atkin silalah ke artikel pertama dalam kategori DIET di page aku ni untuk lebih detail tentang apa itu Diet Atkin ni…

Okeh meh aku berkongsi tentang Menu Diet Atkin aku pada hari ke dua…

SARAPAN Menu Diet Atkin

Sarapan Menu Diet Atkin hari kedua aku ialah hanya 2 biji telur rebus… yes! paling mudah & kenyang tapi jangan lupa sebelum sarapan kena habiskan sekurang-kurangnya 4 gelas air atau 800ml.. (minum sikit sikit la ye, kalau sekali harung mau kembong perut karang)

LUNCH

Menu Lunch aku pun agak simple ari ni, almaklumlah xde de idea lagi, masih cari-cari lagi tapi ok, enjoy & kenyang

Ini dia menunya

Scrambled Eggs 2 biji (0 Carb)

Minced Meat Goreng bersama sedikit bawang & daun sup (3.5g Carb)

Salad Iceberg (0.4g carb)

Mayo kewpie (0.2g Carb)

Cara makan ialah gulungkan macam sirih tu ala-ala korea cicah mayo & ngap… hmm sedappp

Menu Diet Atkin Menu Diet Atkin

 

DINNER 

Menu Dinner Diet Atkin aku ialah..

LAMB CHOP (0 Carb) tapi xde sos la just grill je makan dengan coleslaw je

Lamb tu aku grill dengan garam & serbuk black pepper & sedikit perencah pasti sedap knorr

Coleslow (0.3g Carb) lak just salad iceberg dgn Mayo kewpie.

 

Menu Diet Atkin
Menu Diet Atkin

Ok total Carb yang aku ambik hari ni ialah : 6.0g & Total Air yang aku minum lak 4.6L yea!! banyak dari semalam hehe.. anyway happy atkin

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

2 Comment
Isha Samuri August 21, 2017
| |

nak tanya mayo kewpie tu yg perasa apa.ke semua perasa boleh

Amal May 23, 2014
| |

Asalamualaikum tuan...msg dan send pada saya. menu diet atkin dimasa-masa akan datang. saya mengikutinya.... Terima kasih...