Menu Diet Atkin – Hari Ke 2

Menu Diet Atkin – Hari Ke Dua

sori lambat update, xsempat nak update semalam jadi aku nak cerita sikit dikala hari ke-2 aku mangamalkan Diet Atkin.. bagi tang tak tahu apa itu Diet Atkin silalah ke artikel pertama dalam kategori DIET di page aku ni untuk lebih detail tentang apa itu Diet Atkin ni…

Okeh meh aku berkongsi tentang Menu Diet Atkin aku pada hari ke dua…

SARAPAN Menu Diet Atkin

Sarapan Menu Diet Atkin hari kedua aku ialah hanya 2 biji telur rebus… yes! paling mudah & kenyang tapi jangan lupa sebelum sarapan kena habiskan sekurang-kurangnya 4 gelas air atau 800ml.. (minum sikit sikit la ye, kalau sekali harung mau kembong perut karang)

LUNCH

Menu Lunch aku pun agak simple ari ni, almaklumlah xde de idea lagi, masih cari-cari lagi tapi ok, enjoy & kenyang

Ini dia menunya

Scrambled Eggs 2 biji (0 Carb)

Minced Meat Goreng bersama sedikit bawang & daun sup (3.5g Carb)

Salad Iceberg (0.4g carb)

Mayo kewpie (0.2g Carb)

Cara makan ialah gulungkan macam sirih tu ala-ala korea cicah mayo & ngap… hmm sedappp

Menu Diet Atkin Menu Diet Atkin

 

DINNER 

Menu Dinner Diet Atkin aku ialah..

LAMB CHOP (0 Carb) tapi xde sos la just grill je makan dengan coleslaw je

Lamb tu aku grill dengan garam & serbuk black pepper & sedikit perencah pasti sedap knorr

Coleslow (0.3g Carb) lak just salad iceberg dgn Mayo kewpie.

 

Menu Diet Atkin

Menu Diet Atkin

Ok total Carb yang aku ambik hari ni ialah : 6.0g & Total Air yang aku minum lak 4.6L yea!! banyak dari semalam hehe.. anyway happy atkin

2 Comments

  1. Amal May 23, 2014
  2. Isha Samuri August 21, 2017

Leave a Reply