Melawat Trans Studio Bandung

Tips Bercuti di Bandung – Melawat Trans Studio Bandung

Jika Melawat Ke Bandung Indonesia jangan pula tidak singgah di Trans Studio Bandung kerana sangat best di sini terutama jika berkeluarga.

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Lawatan Fieza kali ini agak kurang bersesuaian kerana membawa baby berusia 10 bln jadi agak limited tempat permainan terpaksalah tengok saja.. anyway jika mahu ke sini pastikan masuk dari pagi ya kerana setiap jam ada saja acara menarik yang boleh di lawati & lebih 20 permainan tau!!  memang tak terasa satu hari suntuk di sini.

Melawat Trans Studio Bandung

Waktu Operasi : 10:00 pagi – 9.00mlm ( waktu tempatan )

Harga Tiket :

Rp 150K (Isnin-Jumaat)

Rp 200K (Sabtu & Ahad & hari libur)

Tiket VIP : tambah RP 200K – kalau malas nak beratur memang wajib beli vip tiket sebab terus leh access mana-mana permainan atau tayangan memang sesuai kalau bawa baby terutama kalau hari cuti memang kena Q agak lama.

satu lagi harga tiket adalah termasuk baby & kanak-kanak tau!! my baby walau 10 bulan pun kena bayar tiket sama harga dewasa.. memang hampeh!!

Pantang Larang : macam biasa no Outsite Food!! TQ

Aku masuk pun time tu dah jam 12 tengah hari fisrt skali aku masuk kami ke teater SI BOLANG & ZOO Crew tayangan jam 1.00tgh tapi sayang terlepas tayangan Kabayan Geos To Hollywood sebab Dhia buat perangai.

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Lepas tu layan plak teater ni Legenda Putra Mahkota – kisah perebutan tahta best jugak memang nampak profesional mereka

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Lepas layan teater kita orang naik train Si Bolang & Advanture ( sesuai untuk kanak-kanak )

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Jalan -Jalan di sekitarnya…

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Dhia Jugak yang lagi glemer… huhu

pastu kitaorang naik kapal pirate lak.. Kapten Jack Sparow wahahaha…

Melawat Trans Studio Bandung

Ohya lupa lak kat dalam ni nak makan atau beli apa-apa perlu top up pada kad masuk tadi, tapi jangan risau harganya ok & tak mahal sangat. & kat kedai2 banyak tempat top up, untuk permainan semuanya percuma ya.. Jangan risau mainlah sepuasnya..

Melawat Trans Studio Bandung

pastu kitaorang masuk ke Special Effect Action best gak dia orang buat aksi-aksi stuntman gitu.. siap terbakar-bakar lagi yang lucunya siap ada sorang pondan lak hahaha

Melawat Trans Studio Bandung

lepas makan makan kitaorang masuk pulak ke Dunia lain.. atau lebih senang RUmah HANTu HAHAHAHAH!!!

Ada kubur kat depan pintu masuk….

Melawat Trans Studio Bandung

ni plak lampu di kawasan menunggu memang gelap…

Melawat Trans Studio Bandung

hihihihihi….hantu….arrrrkhhh…

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Best & seram jugak rumah hantu ni ade satu part tu tengah train jalan2 tiba2 mayat jatuh dari dalam ambulan tergejut gak sape yang duk tepi kiri tu haha! anyway sangat fun la… Tahniah Trans Studio bandung.

Lepas keluar dari rumah hantu ni jam dah dekat jam 7 malam cepat je masa berlalu.. kita orang melawat ke kiosk sains best gak macam2 menda leh cuba buat contoh macam angkat diri sendiri, test buta warna, cuba tahap kekuatan gengaman untuk tahu kekuatan badan dan macam2 peralatan sains & teknologi.

Sebenarnya banyak  lagi permainan yang tak dapat di rakamkan di sini, almaklum la bawak baby ruginya xleh main hurmm… ade roller coaster ,  Giant Swing, Yamaha Race Coaster , Trans Car ,4D Marvel superheroes simulation, Vertigo, Negri raksasa , Jack and the Bean ,

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Melawat Trans Studio Bandung

Akhirnya sampai jam 8 baru kita orang keluar dari Trans studio ni cari makan di food court di mall bersebelahan best jugak banyak restoran-restoran besar membukak kiosk di sini.

Jika perlukan teksi cakap je kat pengawal mereka akan pangilkan ke pintu utama sangat senang & murah.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

9 Comment
Kita Holidays Travel&Tour April 15, 2013
| |

Assalamualaikum Tuan/Puan. Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia. Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di: KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA Tour operator & Travel Agency Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour. Contact person : Amsyahril Mobile : +6285263007445 E-Mail : [email protected] / [email protected] / [email protected]

Canteq February 15, 2013
| |

Waahhh... bagus bagus.. gud info.. now dok tgh study pasal bandung and of coz dlm plan mmg nk pegi trans studio ni...

hud November 20, 2012
| |

TQ 4 ur info i.allah i n family akan ke jakarta n bandung on 22nov ni..

qisty August 9, 2012
| |

thanks for sharing very informative....

Zul July 25, 2012
| |

Thanks for the info..i akan ke sana on september

nabila May 29, 2012
| |

Welcome, Just Kongsi ;p

Othman May 25, 2012
| |

Salam, Terima kasih di atas info ini.