Masalah Beli Tiket ETS Keretapi Tanah Melayu (KTMB) Secara Online

Kereta api ETS

Hari ni aku nak kongsi sedikit ketidak puasan dengan servis KTMB. Kecewa betul lah hilang terus excited aku nak naik ketapi laju ETS Utara-Selatan ni…

Aku punyalah semangat tempah tiket dari KL Sentral Ke Arau pada tarikh 8 Sept 2015. first log in .. pilih train.. pastu pilih penumpang.. pilih coach & Pilih tempat duduk kemudian proceed order & ready nak buat payment.. leh buat pakai kredit kad/debit kad or pakai maybank2u.

Aku pun pilih la Maybank2u.. log in & bayar bila dah confirm payment kuar “unsuccessfull” WTF … hokey masa tu dalam jam 10 pagi aku call service center dari pagi tu sampai kul 4 30 petang baru lah ada jawapan.. aku send email.. aku isi feedback tapi satu belum ada balasan memang WFH WTF KTMB! bengang betul aku nii… bila dah Berjaya cakap ngan operator tu jilake tul xde mintak mahap haper just dia inform memang system diaorang problem dgn maybank2u hari ni.. pastu dia cakap bank akan refund dalam masa 10-14 hari … pastu aku kena beli tiket tu lagi sekali sama ada dia tolong booking kan tempat pastu aku kena gi bayar kat kaunter lagi WTF KTMB Online Ticket. maknanya aku kena bayar 2 kali la.. selalunya kalau melibat refund dari bank ni memang makan masa silap-silap bebulan kot…

Arrr bengang betul dah la aku beli untuk 3 orang abis rm200 (2 dewasa 1 kanak-kanak) jadi aku kerugian RM200… rosak plan aku la kena bayar 2 kali.

Aku penah kena camni dengan Air Asia tapi sangat bagus Air Asia bila aku call dia jawab dengan baik dan setelkan pembelian aku tanpa perlu refund, diaorang update dalam system dan email detail pembelian aku.

Nape E-tiket KTMB tak leh buat cam Air Asia tu? sebelum ni tak de masalah camni.. pasni serik dah aku nak beli tiket online ktmb arrrr benci benci benci!

14 Comments

  1. afiqah October 14, 2015
    • Nabila Fieza October 14, 2015
  2. nurul December 2, 2015
    • Nabila Fieza January 7, 2016
  3. Auji June 3, 2016
  4. lala June 28, 2016
  5. Sy November 22, 2016
    • Nabila Fieza November 23, 2016
    • Nabila Fieza December 7, 2016
  6. Lyla Abd Wahid February 7, 2017
  7. Salina September 19, 2017
  8. Syuhada - an avid Ipoh-KL-Ipoh train user October 5, 2017

Leave a Reply