Kereta api ETS

Masalah Beli Tiket ETS Keretapi Tanah Melayu (KTMB) Secara Online

Kereta api ETS

Hari ni aku nak kongsi sedikit ketidak puasan dengan servis KTMB. Kecewa betul lah hilang terus excited aku nak naik ketapi laju ETS Utara-Selatan ni…

Aku punyalah semangat tempah tiket dari KL Sentral Ke Arau pada tarikh 8 Sept 2015. first log in .. pilih train.. pastu pilih penumpang.. pilih coach & Pilih tempat duduk kemudian proceed order & ready nak buat payment.. leh buat pakai kredit kad/debit kad or pakai maybank2u.

Aku pun pilih la Maybank2u.. log in & bayar bila dah confirm payment kuar “unsuccessfull” WTF … hokey masa tu dalam jam 10 pagi aku call service center dari pagi tu sampai kul 4 30 petang baru lah ada jawapan.. aku send email.. aku isi feedback tapi satu belum ada balasan memang WFH WTF KTMB! bengang betul aku nii… bila dah Berjaya cakap ngan operator tu jilake tul xde mintak mahap haper just dia inform memang system diaorang problem dgn maybank2u hari ni.. pastu dia cakap bank akan refund dalam masa 10-14 hari … pastu aku kena beli tiket tu lagi sekali sama ada dia tolong booking kan tempat pastu aku kena gi bayar kat kaunter lagi WTF KTMB Online Ticket. maknanya aku kena bayar 2 kali la.. selalunya kalau melibat refund dari bank ni memang makan masa silap-silap bebulan kot…

Arrr bengang betul dah la aku beli untuk 3 orang abis rm200 (2 dewasa 1 kanak-kanak) jadi aku kerugian RM200… rosak plan aku la kena bayar 2 kali.

Aku penah kena camni dengan Air Asia tapi sangat bagus Air Asia bila aku call dia jawab dengan baik dan setelkan pembelian aku tanpa perlu refund, diaorang update dalam system dan email detail pembelian aku.

Nape E-tiket KTMB tak leh buat cam Air Asia tu? sebelum ni tak de masalah camni.. pasni serik dah aku nak beli tiket online ktmb arrrr benci benci benci!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

15 Comment
Yoke Har Yee November 20, 2017
| |

Sy pun sama. Duit sdh bayar mll maybank tapi tiket tak dpt kena beli lagi. Tiket sy 5.11.2017 ttp hari ini masih blm terima apa2 pun. Ada apa cadangan? Tq!

Syuhada - an avid Ipoh-KL-Ipoh train user October 5, 2017
| |

I suggest next time kalau any of you nak beli tiket online try option Visa/Mastercard. At least Visa/Mastercard more reliable sistem dia daripada Maybank2u. As long as you have debit card/credit card, mesti boleh. I pakai CIMB Mastercard Debit Card, so far okay je. :)

Salina September 18, 2017
| |

Kenapa saya cuba book ets tapi bila last utk payment setelah click 1) mayban 2) confirm tetapi tidak keluar utk proceed payment? Dalam 1 min form ets itu automatic keluar ke form kosong yg mana saya kena isi balik semua booking.

Lyla Abd Wahid February 7, 2017
| |

baru mengalaminya. tiket ke Arau, huh. call2 xde yg nak pick up. hampeh

????farahnoreliani???? (@FARAHNORELIANI) December 7, 2016
| |

awak call ktmb centre terus dapat ke ? hemm saya alami masalah yang sama dan paling geram call kata busy manjang hemmmm. Banyak sangat jumlahnya tu hemm.

Sy November 22, 2016
| |

Nak tanya, ktmb refund ada termasuk rm2 punya charge x? saya dah cuba dua kali beli, masalah yg sama berlaku juga...kena bayar tiga kali

lala June 28, 2016
| |

saya punya belum ktmb belum refund lagi.....dah 18 hari

Auji June 3, 2016
| |

Baru kena benda yang sama Sakit hati

nurul December 2, 2015
| |

terus kreditkan ke acc ke puan atau kena maklum pada ktmb dulu?

afiqah October 14, 2015
| |

Salam. Untuk masalah puan, adakah duit sudah dipulangkan? Sebab saya pun baru sahaja mengalami masalah yang sama. Geram sangat kena beli tiket baru