makna Bunga Rose

Makna Bunga Rose – Merah, Putih, Kuning, Oren & Pink

makna Bunga Rose

Makna Bunga Rose atau bunga Mawar… Bunga Mawar Merah.. Bunga Mawar Pink.. Bunga Mawar Putih dan Bunga Mawar Kuning..

Rose selalu dikaitkan dengan cinta dan cinta sejati dan suci tetapi sebelum itu mari kita memahami maksud setiap warna bunga ini..

Rose Merah

Makna Bunga Rose

Rose Merah memberi maksud cinta sejati dan romantik.. oleh itu jika seseorang membetikan anda Rose Merah mungkin beliau telah jatuh cinta kepada anda..

  • cinta dan romantisme

Rose Putih

Makna Bunga Rose

Rose putih seperti warnanya membawa erti kebersihan & kesucian selalu digunakan ketika majlis perkahwinan kerana membawa pada keharmonian dan kesucian juga kehormatan.

  • kemurnian, polos, simpati, dan spiritualitas

Rose Pink

Makna Bunga Rose

Rose pink pula pula membawa kepada kasih sayang dan kecantikan, jika seseorang memberikan anda bunga rose pink mungkin kerana beliau terpegun dengan kecantikan yang dimiliki. Selain itu rose pink membawa maksud kehormatan, rasa kesyukuran, pernghargaan. Rose pink juga boleh diberikan sebagai tanda terima kasih. Boleh diberikan kepada orang tersayang seperti anak, ibu dan cinta anda.

  • cinta, syukur, dan apresiasi

Rose Kuning

Makna Bunga Rose

Rose kuning pula mambawa maksud matahari memberikan sinaran, hubungan silatulrahim, boleh dijadikan hadiah persahabatan atau hadiah melawat pesakit dan kepada saudara mara tanda anda mementingkan hubungan yang erat dan menjada silatulrahim. Selaian itu ia membawa kepada kegembiraan dan perasaan suka.

  • persahabatan, kegembiraan, dan harapan baik

Rose Oren Atau Rose Peach

Makna Bunga Rose

Rose Oren pula sesuai bagi hadian konvo atau hadiah sebagai ucapan Tahniah kerana Rose Oren adalah warna gabungan antara merah dan kuning.

  • hasrat dan antusiasme

Rose Purple

Makna Bunga Rose

Rose Purple pula memberi makna keagungan dan kemegahan.

  • pesona, mulia, cinta pada pandangan pertama
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

0 Comment

No Comment.