Rumah Makan di bandung

Kedai Makan di Bandung

Cerita di hari ke 4 dan ke 6. Sambungan dari cerita pasal makan pada hari ke-4 iaitu Kampung Daun pulang dari Kampung daun kitaorang ke FO & pada malamnya kitaorang teringin nak makan makanan yang ringan siket tak nak nasik lauk jadi kita orang minta pak supir bawakan ke Kedai Makan di Bandung yang menjual sate.

Rumah Makan di bandung

Kedai Makan di Bandung : Warung sate Shinta – medium recomended sebab xbegitu sedap

Rumah Makan di Bandung

taknak cerita banyak terus pada menu

Rumah Makan di bandung

dah nama pun Kedai Makan ” Warung Sate” mestilah order satenya.. satey kambeng… kegemaran hubbyku

Rumah Makan di Bandung

Nasi goreng untuk aku & dhia

Rumah Makan di Bandung

macam biasa makanan wajib tauhu goreng ntah la suka pulak aku makan tauhu kat Bandung ni.

Rumah Makan di Bandung

Inilah keseluruhan makanan kami malam tu..

Rumah Makan di Bandung

tempat makan di Kedai Makan ni.. Decoration yang cantik

ok lepas makan kitaorang balik & titon

keesokan nya hari ke5 aku tak cerita pasal makan sebab seharian sampai malam aku kat Trans Studio Bandung kalo nak tahu apa Trans Studio Bandung sila ke Trans Studio Bandung kat situ aku cerita detail pasal Trans Studio Bandung.

Skip ke hari Ke-6 iaitu hari last aku kat sini. Flight jam 8 mlm jadi sempat lagi shopping last day first kita orang ke Chihampelas disebabkan xde apa nak beli kitaorang balik awal & ke Factory Outlet Jalan Dago . Kat Factory Outlet Jalan Dago memang best & aku shopping sampai tengah hari kitaorang dibawa Pak Supir ke Restoran ala Cina Paradise Pak Supir yang sugestkan aku dah xde idea jadi follow je

Kedai Makan di Bandung

oh ya pak supir ni korang tak payah susah2 ajak dia orang makan memang diaorang tak mahu penah jugak memaksa ajak makan sekali tapi dia taknak maybe peraturan kot jangan makan dengan customer.

Kedai Makan di Bandung : Restoran Paradise : Tak Recomended! tak best la tapi maybe tak kena ngan cita rasa aku kot

Kedai Makan di Bandung

Sebab tak de idea aku mintak je pelayan tu sugestkan makanan apa yang paling best & unik kat sini pastu dia suh aku order menda yang aku tengah pegang tu.. waaaa cam kuih koci je tapi xde la inti kelapa tu cuma ntah liat liat ja.

Kedai Makan di Bandung

aku makan sebijik & hubby aku sebijik pastu dah tak mampu dah nak makan lagi 2 bijik

Kedai Makan di Bandung

Ini adalah porridge sedap jugak kalau dia tak letak kopok kopok dalam tu rasa masin sian dhia makan masin  tapi porridge ni jadi sedap setelah aku letak menda kat bawah ni :

Kedai Makan di Bandung

terus berselera aku makan porridge setelah aku campur menda ni sebanyak 2 sudu 😀 tapi tetap tak berjaya menghabiskan sebab banyak sangat.

Kedai Makan di Bandung

ini lak hubby aku nyer kuehteow goreng ini pun sangat banyak leh makan 3 orang. last last tak abis gak

dan yang abis satu je..

Kedai Makan di Bandung

air carrot aku..

Lepas kekenyangan di Paradise yang tak begitu Paradise tu kitaorang gi toko buku Hubby aku beli buku agama pastu kitaorang lepak kat Bandung Indah Plaza Mall sehingga masa yang sesuai untuk ke Airport & beli Kek Brownies untuk buah tangan pulang ke Malaysia

Di Indah plaza Mall aku bungkuskan Mc D untuk dhia makan dlm flight kan dia tak pandai telan air liur jadi aku bagi la dia makan & minum supaya dia tak bengang telinga

Kedai Makan di Bandung

Menu Mc D kat Bandung tengok ada nasik

Kedai Makan di Bandung

For Dhia only aku tak rasa pun ntah la sama ke tak cam kat mesia.

Kedai Makan di Bandung

Aweks Mc D Indon 😀

pastu kitaorang lepak  lagi sebab dah malas nak jalan-jalan..

Kedai Makan di Bandung

Kedai Makan di Bandung

Sampai jam 6 petang baru lah kita orang gerak ke airport husein sasteranegara tu.. tapi sebelum tu singgah kat Kartika Sari untuk beli Brownies di airport pun flight  lom ada lagi jd lepak lagi kat airport tu dulu

ha ini pesanan ye.. sila catat untuk pulang dengan senang

1) sila cetak slip flight korang yang order on9 tu

2) sediakan rp 75 ribu seorang sebagai airport tax

ok itu je tapi wajib tau kang ade lak masalahnya..

ok ini minuman kitaorg masa lepak2 sebelum bertolak pulang… jumpa lagi ye Bandung

Kedai Makan Best di Bandung

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print
Nabila Fieza

Nabila Fieza

Nabila Fieza adalah pemilik dan penulis laman web Fieza.Net di mana beliau berkongsi pengalaman, petua-petua, resipi masakan dan tips-tips berguna untuk rakan-rakan netters.

Siri Popular

Bercuti di Korea Selatan

Bercuti di Bandung

Resipi Diet Atkins

Update Terbaru

Pau Goreng Cadbury

Resepi Pau Goreng Cadbury

Hari ni aku nak kongsi resepi yang sangat sangat sangat simple.. dengan hanya guna 2 bahan tapi dapat hasilkan kuih yang sangat yummmy! 100% kanak-kanak

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute

Resepi Burger Ayam Cute Nape ade ‘cute’ sebab comel je kecik hehe sebenarnya aku potong 4 dari sebiji burger… hmmm kenapa aku tak buat burger

Ada Komen/Soalan/Mesej?

Tinggalkan komen, mesej atau tanya soalan di ruangan mesej kat bawah tu.

6 Comment
Joni Doe August 19, 2015
| |
Syahira February 27, 2013
| |

Ver good info..saya akan ke Bnadung bulan Mei ini...Boleh tak bagi contact No Pak supir yg assist Nabila..Ingat nak guna khidmat dia..Mh Hp ;0179137520

anna January 18, 2013
| |

tks...byk info yg berguna. ..cuma nk tnye nabila perhidmatan supir digunakn sepjg hari disana ke...berapa casnya yea

azlina December 5, 2012
| |

Comel nya tuan blog ni...:) Terima kasih, blog yang best dan berguna sangat, beza dgn blog2 lain yg wat entri pasal Bandung.