Resepi Cake Pop

By  |  0 Comments

Resepi Cake Pop

Resepi Cake Pop

Saja aku nak salin resepi je kat sini, aku sendiri pun belum cuba lagi nanti bila dah cuba bolehlah aku uploadkan cara aku plak hehe.. anyway ini resepi yang aku dapat melalui youtube.

Bahan-Bahan

Kek Span atau Kek Coklat

Jem kesukaan – strawberry, peach dsb lah..

Lolipop Stick

Coklat Masakan & Coklat Putih

Gula warna-warni

 

Cara:

1.Hancurkan span kek dengan tangan or mixer, masukkan jem atau coklat atau mentega kacang ini hanya untuk melekatkan kek menjadi doh.

2.Ulikan kek dan jem menjadi doh dan bentukkan bulat-bulat seperti lolipop

3.Kemudian sejukkan ke dalam freeze lebih kurang 30-60 minit

4.Cairkan coklat masakan secara double boiler atau masukkan ke dalam microwave.

5.Celupakan lolipop stick ke dalam coklat & cucuk pada kek semuanya & biarkan beku dalam 30 minit

6.Mulalah celup ke semua kek ke dalam coklat masakan kemudian hias dengan gula-gula warna kemudian cucukkan pada foam & sejukkan semula

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>